Sunday, September 29, 2013

Singularity


Wat bedoelt Kurzweil met Singularity?
Singularity zoals bedoeld door Kurzweil is de vertegenwoordiging van de verticale fase van de exponentiele groei van technologische ontwikkelingen. Oftewel het moment waar de groei zo extreem is dat de technologie lijkt te groeien op oneindige snelheid.
Om deze technologische groei bij te kunnen houden dient er een verandering te komen zoals de fusie van de mens met technologische elementen. Singularity zal een verandering ter weeg brengen in het menselijk begrijpend vermogen. doordat de menselijke intelligentie vergroot wordt door de fusie met technologische elementen.

Stelling

Wij hebben voor onze stelling een tweetal filmpjes van YouTube als achtergrond gepakt om daar vervolgens een stelling op te baseren. Deze stelling luidt:

“De mensheid accepteert onsterfelijkheid zoals voorspeld door de singularity”.

Wij hebben ervoor gekozen om zelf een stelling te formuleren, omdat wij dieper in wilde gaan op het onderwerp “onsterfelijkheid” omdat dit een zeer prikkelbaar en gevoelig onderwerp is. Tevens waren de stellingen uit de les voorgelegd uit technisch oogpunt en wilden wij een stelling die voorgelegd werd uit sociaal oogpunt.
Deze stelling hebben wij tijdens een verjaardag voorgelegd aan een groep van tien mensen om daar vervolgens hun mening en visie naar aanleiding van bovenstaande stelling te kunnen noteren. Echter bleek bij het voorleggen van de stelling dat deze zich muteerde in een discussie over of onsterfelijkheid wel of niet mogelijk was.

Kwalitatieve reactie 1:
Deze stelling is niet juist omdat de mens (het lichaam) in dienst staat van de geest (Het ik van iedereen).
Wanneer een mens overlijd dan zie je het duidelijk dat er iets is dat na het overlijden er niet meer is. Deze twee zaken samen maken de mensen zoals wij zijn. Onsterfelijk worden we nooit in deze combinatie van lichaam en geest.

Kwalitatieve reactie 2:
In de vorm van evolutie komt er een moment dat we er vanaf gaan. En daarna weer opnieuw terugkeren, reïncarnatie heet zoiets, en dit is ook een voorbeeld van evolutie.
Een muis bijvoorbeeld zal door reïncarnatie leren om niet in een val te trappen. De eerste keer trapt hij erin en overlijdt hij door de val, echter als hij daarna door reïncarnatie terugkeert in een nieuw lichaam zal deze onbewust geleerd hebben om niet weer in die val te lopen en/of deze voorzichtiger te benaderen. De geest leert door evolutie en hierdoor is onsterfelijkheid niet mogelijk.

Bronvermelding:
HappyEndingsFF. 2013, January 26. Ray Kurzweil and the singularity – Lew Keilar. [Video file]. Retrieved from http://www.youtube.com/watch?v=P9iYEUq9Vgo

TSINthemovie. 2012, June 15. The singularity is Near Movie Trailer. [Video file]. Retrieved from http://www.youtube.com/watch?v=8XWXJDgbeP0

1 comment:

  1. Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place.. Ovalbecken

    ReplyDelete